De Baerdemaeker (Open VLD) vormt coalitie met CD&V

Laarne -

Ondanks een licht verlies van 1,2 procent, blijft Open VLD met bijna 34 procent van de stemmen de grootste partij van Laarne. N-VA hijst zich na 12,5 procent winst naar 20 procent en is samen met KLIK (+1 procent) de enige partij in Laarne die groeit. Want zowel SP.A van schepen Dirk Clerick (-2.1 procent) als het CD&V van kopman Alex De Smet (-9,6 procent) moesten inleveren.

En toch gaat burgemeester Ignace De Baerdemaeker met CD&V in zee. ‘Omdat onze visie nauwer bij elkaar aansluiten dan met die van N-VA’, zegt De Baerdemaeker. ‘Wij verliezen licht, daar ben ik vrij tevreden mee, alsook met mijn persoonlijke score. Ik vind het alleen jammer dat ik enkele schepenen met wie ik de afgelopen 6 jaar graag en goed samenwerkte, nu niet meer naast mij zal hebben. Maar we gaan er met een nieuwe ploeg ambitieus tegenaan.’

De Baerdemaeker doelt op Open VLD-schepenen Walter De Craecker en Piet Baetens. Zij haalden onvoldoende voorkeurstemmen en zien partijgenoten Filip De Landtsheer, Andy De Cock en Igor Rogiers schepen worden en Monique Van Acker OCMW-voorzitter. De overige twee schepenposten worden ingenomen door CD&V'ers Alex De Smet en Gerda Van Hulle. ‘Het is inderdaad een beetje hinken op twee gedachten’, zegt De Smet. ‘We erkennen dat de uitslag niet goed is, maar na 12 jaar oppositie, mogen we nu weer besturen. Onze honger is groot.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio