Michel Du Tré (CD&V) houdt Rik Daelman van derde termijn

Waasmunster -

Michel Du Tré (CD&V) wordt de nieuwe burgemeester van Waasmunster. Hij sloot gisteravond een coalitie met N-VA. Rik Daelman kan zijn mandaat als burgemeester niet verlengen.

Michel Du Tré behaalde met CD&V 7 zetels (één minder dan in 2002). Open VLD van huidig burgemeester Rik Daelman blijft met 8 zetels de grootse partij, ondanks een verlies van 2 zetels.

De N-VA van lijsttrekker Tom Baert behaalde vijf zitjes.

‘We hopen even goed te kunnen doen als destijds met de Volksunie, toen we 4 zetels haalden’, stelde Dirk Hilgert (N-VA) zondagmorgen nog aan de ingang van de stembureaus in Hoogendonck.

Gisteravond onderhandelde N-VA eerst met Open VLD en nadien met CD&V.

Beide partijen van de huidige monstercoalitie boden N-VA 3 zitjes aan in het schepencollege.

Uiteindelijk koos de partij van lijsttrekker Tom Baert voor een samengaan met CD&V en gaat voor Michel Du Tré een jongensdroom in vervulling.

Tom Baert: ‘Wij willen verandering doorvoeren en dat kon niet met een burgemeester die al twaalf jaar aan de macht is. We beslisten unaniem om met CD&V in zee te gaan omdat we ons in deze coalitie beter kunnen profileren.’

Michel Du Tré is verheugd over het akkoord.

‘Ik zit nu 24 jaar in de gemeenteraad. Ik werd al op 21-jarige leeftijd verkozen en werd net geen schepen. Daarna volgde een lange oppositiekuur en nu was ik OCMW-voorzitter. Het is altijd mijn droom geweest om burgemeester te worden en dat is nu realiteit.’

SP.A-Groen kon met één zetel de eigen verwachtingen niet inlossen.

Vlaams Belang is van de kaart geveegd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio