Siegfried Bracke: 'Constructief en scherp oppositie voeren'

Siegfried Bracke: 'Constructief en scherp oppositie voeren'

Foto: *

GENT - Siegfried Bracke (N-VA) heeft gereageerd op de klinkende overwinning van het kartel SP.A/Groen van burgemeester Daniël Termont in Gent. Bracke is tevreden met de tweede plaats van N-VA in Gent en belooft zijn kiezers 'constructief en scherp oppositie te voeren'.

 Tijdens zijn verklaring feliciteerde Bracke burgemeester Termont met zijn overwinning. N-VA is volgens Bracke dan weer de tweede grote winnaar in Gent. 'N-VA komt uit het niks in Gent. Collega Mathias De Clercq zei dat niemand in gent op N-VA zit te wachten maar nu lijkt het erop dat wij de tweede partij worden en de Open VLD van De Clercq verliest. Zo zie je maar'. Bracke weet N-VA geen kans maakt op een zitje in de coalitie, zeker niet als Termont een absolute meerderheid haalt en bovendien de voorkeur geeft aan een coalitie met Open VLD. 'Maar we zullen scherp en constructief oppositief voeren. We zullen proberen de stad nog mooier te maken dan ze al is en erover waken dat de Gentenaar inspraak krijgt. 

De N-VA-lijsttrekker verwees ook naar de overwinning van N-VA in heel Vlaanderen. 'We zetten met onze partij het democratisch nationalisme op de kaart. De lokale verankering is vandaag gelukt en wordt morgen verdergezet.'

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S