CDH wint verrassend van PS in Namen

CDH wint verrassend van PS in Namen

Foto: BELGA

Maxime Prévôt, de huidige CDH-burgemeester van de Waalse stad Namen, heeft met 31,81 procent van zijn partij voor de eerst de grootste van Namen gemaakt. Grote uitdager was Waals minister Eliane Tillieux (PS), die met 28,36 procent in de christendemocratische partij haar meerdere moest erkennen.

De huidige coalitie van christendemocraten, liberalen en groenen die al sinds 2006 de stad bestuurt, blijft aan zet. Op een persconferentie benoemde burgemeester Maxime Prévôt vandaag de uitslag als een 'politieke tsunami', omdat 'niemand had durven dromen dat de PS de overwinning hier niet zou binnenrijven.'

In de eerste exitpolls zondag leek Waals minister Eliane Tillieux (PS) het lange tijd van de christendemocraten te zullen halen. Met de definitieve resultaten wordt haar partij nu toch weer naar de oppositie verbannen, een status quo sinds 2006. Burgemeester Maxime Prévôt kreeg 13.549 voorkeursstemmen, een historisch record.

De tripartite van CDH (Maxime Prévôt), MR (Anne Barzin) en Ecolo (Arnaud Gavroy) bestendigde zichzelf zondagavond al op een persconferentie in Namen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S