Boma wel verkozen, Flor Koninckx niet: alle BV's op een rij

Boma wel verkozen, Flor Koninckx niet: alle BV's op een rij

Foto: DBA

Verschillende bekende Vlamingen schoppen het na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag tot de gemeenteraad. Een overzicht

Actrice Tine Van den Brande (onafhankelijk, sp.a) komt, ondanks het uitgelekte pv, met 1.059 voorkeurstemmen in de gemeenteraad van Mechelen. Marijn Devalck, Boma in ’FC De Kampioenen’, mag voor Open Vld in de gemeenteraad van Brakel gaan zetelen.

Acteur Guy Van Sande (N-VA) werd in Edegem verkozen met 390 voorkeurstemmen. Jaak Van Assche mag met 313 stemmen in de gemeenteraad van Bonheiden gaan zitten voor dezelfde partij. Walter De Donder, bekend van onder meer ’Samson’ en ’Kabouter Plop’, is burgemeester in Affligem en blijft dat de komende zes jaar.

Sporters

Wat de sporters betreft werd Kevin Van Impe verkozen voor Open Vld in Erpe Mere. Veerle Dejaeghere haalde 437 voorkeurstemmen in Ardooie voor SamenPlus. Jan Moons zetelt met 1.001 voorkeurstemmen voor N-VA in de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg. In Hasselt werd doelman Stijn Stijnen verkozen met 1.196 voorkeurstemmen.

Jasmine Vangrieken, voormalig zwemster en partner van wielrenner Johan Vansummeren, blijft in de gemeenteraad van Lommel voor de Lijst van de Burgemeester. Sportjournalist Carl Huybrechts komt voor N-VA in de gemeenteraad van Brasschaat.
Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, gaat voor vld-groen-m+ naar de gemeenteraad in Mechelen, terwijl Herman Wijnants, manager van voetbalclub KVC Westerlo, als lijsttrekker de meeste stemmen haalde voor N-VA in de gemeente van zijn ploeg.

Muzikanten

Ook enkele bekende muzikanten bij de verkozenen: Jo met de Banjo werd herverkozen voor sp.a in Herent. Geert Noppe, pianist van Yevgueni, komt voor de kartellijst sp.a-Groen in de gemeenteraad van Beveren terecht.

Tom Kestens, frontman van Lalalover, mag voor Groen in de Mechelse gemeenteraad gaan zetelen. Walter Grootaers blijft voor Open Vld in de Lierse raad.

Ook verkozen:

Tot slot nog enkele bv’s in brede zin. Marc Van Damme, bekend van mobiliteitsclub VAB, werd voor N-VA verkozen in Turnhout. Mark Demesmaeker haalde met 4.159 voorkeurstemmen het beste resultaat in Halle, maar werd met zijn partij N-VA al buiten de coalitie gesloten.

Voormalig wielercommentator Mark Vanlombeek haalde 412 stemmen en een zetel voor CD&V in Zaventem. Supernanny Wendy Bosmans blijft voor CD&V in de raad van het Limburgse Meeuwen-Gruitrode.

Deze BV's werden niet verkozen:

Flor Koninckx (Diest - Voormalig presentator 'Kijk uit' - SP.A)
Marijke Pinoy (Evergem - Actrice Wittekerke en Ben X - Groen)
Ivo Pauwels (Heist-op-den-Berg - Acteur Nonkel Jef - Groot Heist Anders)
Stéphanie Meire (Jabbeke - Ex-Miss België - Open VLD)
Ulla Werbrouck (Lendelede - Ex-judoka - Samen Voor Lendelede )
René Verreth (Lier - Acteur De Collega's - CD&V)
Kevin Seeldraeyers (Maldegem - Wielrenner - CD&V)
Dirk Tuypens (Mechelen - Acteur Witse - PvdA )
Luc Springhuel (Mechelen - Acteur Familie - N-VA)
Patrick Riguelle (Mechelen - Zanger De Laatste Showband - SP.A)
Oswald Versyp (Sint-Martens-Latem - Acteur Heterdaad - N-VA)
Viv Van Dingenen (Sint-Niklaas - Actrice Thuis - SOS 2012)
Tom Steels (Sint-Niklaas - Ex-wielrenner - sp.a-Groen )
Els Olaerts (Willebroek - Actrice Witse - EOS Willebroek )  

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S