Koen Van den Heuvel ‘Keizer van Puurs’

Puurs -

Met 51,8 procent haalt de CD&V van burgemeester Koen Van den Heuvel en minister-president Kris Peeters de absolute meerderheid in Puurs.

Met 6.296 stemmen haalt de partij 17 zetels, dat is evenveel dan 6 jaar geleden, maar toen ging een zetel nog naar kartelpartner N-VA, die nu 5 zetels haalt.

‘Dat resultaat is voor ons een onverhoopt succes’, was de eerste reactie van grote overwinnaar Koen Van den Heuvel. Met 3.185 voorkeurstemmen is hij met voorsprong de grote favoriet van de Puursenaars. ‘We haalden de voorbije jaren nooit meer stemmen dan nu. Uiteraard zijn wij dan ongelooflijk tevreden. We hebben hard gewerkt en ons beleid is de afgelopen zes jaar fantastisch gesteund door de inwoners. Deze verkiezingen zijn voor onze partij dan ook een aanmoediging om zo verder te doen’.

N-VA is de tweede grootste partij. Lijsttrekker Inge Faes is tevreden, maar had gehoopt meer stemmen van CD&V te kunnen afsnoepen. ‘De stemmen die we nu haalden, lijken vooral te komen van de kleinere partijen Open VLD en Vlaams Belang. Nu is het aan ons om de komende zes jaar stevig oppositie te voeren.’

De nieuwe partijen Rechten voor Puursenaars en Positief Puurs konden de kiezers onvoldoende overtuigen en halen geen zetel. Open VLD, Vlaams Belang en Groen halen elk een zetel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio