Burgemeester Marnef verliest na 18 jaar de sjerp

Burgemeester Marnef verliest na 18 jaar de sjerp

Boom één zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende zes jaar naar de oppositiebank worden verwezen Foto: Marc Verlinden

Boom -

Na 18 jaar staat vast dat burgemeester Patrick Marnef (Boom één) zijn ambtstermijn niet zal kunnen verlengen.

Wat iedereen had verwacht gebeurde ook. N-VA kwam in Boom als grote winnaar uit de verkiezingen maar niemand, ook N-VA niet, had verwacht dat de overwinning zo groot zou zijn. De partij behaalde elf zetels. Boom één en de coalitiepartners CD&V en Open-VLD behalen er slechts tien.

In zijn overwinningsspeech liet N-VA-lijsttrekker Jeroen Baert er geen twijfel over bestaan dat hij de nieuwe burgemeester zal worden. Hij betreurde het dat Boom één nog acht zetels behaalde.

Huidig burgemeester Patrick Marnef reageerde emotioneel en berust in het lot dat zijn partij de komende zes jaar naar de oppositiebanken verwezen wordt. Schepen Peter De Ridder (Boom één) reageerde gelaten. ‘Het is eigenlijk ironisch’, zegt hij. ‘Boom één behaalt net als bij de vorige verkiezing acht zetels. Onze coalitiepartners Open VLD en CD&V werden door de kiezer afgestraft en behalen elk nog slechts één zetel. Toch zullen zij nu kunnen bepalen wie er de volgende legislatuur Boom zal besturen.’

Dany Bosteels van Open VLD heeft te kennen gegeven dat zijn partij bereid is om met N-VA in zee te gaan. Ook Sven Cools (Groen) sluit op dit moment geen enkel scenario uit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio