Andries populairst, maar coalitie nog helemaal niet duidelijk

Wemmel -

Twaalf zetels voor de LB-lijst van burgemeester Chris Andries, twaalf zetels voor Lijst Wemmel en één zetel voor het FDF. De kiezer heeft de kaarten in Wemmel wel heel grondig door mekaar geschud.

De coalitievorming kan beginnen en het wordt niet eenvoudig, want of het FDF bereid is om met LB een coalitie te vormen, is zeer de vraag. Het water tussen Cynthia Kiss (FDF) en huidig burgemeester Chris Andries bleek voor de verkiezingen al te diep.

Wie de nieuwe burgemeester van Wemmel wordt, was gisterenavond nog niet duidelijk. Binnen de Lijst van de burgemeester-Liste du bourgemestre zijn er drie kandidaat-burgemeesters: lijsttrekker en huidig burgemeester Chris Andries (Onafh.), uittredend schepen Roger Mertens (CD-H) en uittredend schepen en voorzitter van de gemeenteraad en schepen Bernard Carpriau (MR). De burgemeester moet worden voorgedragen door minstens dertien van de 25 verkozen raadsleden. Wie de dertien stemmen zal leveren voor wie, is nog niet duidelijk.

Wel staat vast dat Chris Andries (LB) de populairste stemmentrekker van Wemmel is met 1.984 stemmen. Oud-burgemeester Marcel Van Langenhove (Lijst WEMMEL) is de tweede populairste met 1.211 stemmen. Die behaalde hij wel als lijstduwer op Lijst Wemmel. Lijsttrekker Walter Vansteenkiste van Lijst Wemmel heeft 1.048 stemmen, een ongezien resultaat. In Wemmel worden de schepenen rechtstreeks verkozen: voor de LB-lijst zijn dat Chris Andries, Bernard Carpriau en Vincent Jonckheere. Voor de Lijst Wemmel zijn dat Walter Vansteenkiste en Marcel Van Langenhove. Opmerkelijk: op de OCMW-lijst behaalt de lijst Wemmel de absolute meerderheid en daarmee wordt Armand Hermans OCMW-voorzitter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio