De Groef in zee met CD&V

Machelen -

SP.A-Spirit-Groen! trokt aan het langste eind en Jean-Pierre De Groef blijft aan als burgemeester. Het kartel zal een een coalitie vormen met CD&V.

De voorbije zes jaar was het in Machelen allemaal peis en vree. Er was amper oppositie. De stembusgang in Machelen leek dus een uitgemaakte zaak en dat was het ook. Burgemeester Jean-Pierre De Groef neemt zoals verwacht zijn burgemeestersambt opnieuw op. SP.A-Spirit-Groen! won afgetekend en vormt de volgende zes jaar een coalitie met CD&V, de partij die werd getrokken door Karina Rombauts. Zij zullen de volgende legislatuur dus mee het beleid bepalen ten koste van Open VLD, dat getrokken werd door François Bonaventure.

Het kartel SP.A-Spirit-Groen! haalde ditmaal elf zetels - een zetel te kort voor een absolute meerderheid - en dat is er eentje meer dan vorig jaar.

Burgemeester De Groef reageerde erg tevreden op de uitslag. ‘Dit is erg heuglijk nieuws. We hoopten vooral op een status quo. Aangezien we beter doen, kunnen we niet anders dan tevreden zijn. We gaan dus verder op de weg die we eerder insloegen.’

Hoewel er geen voorakkoorden gemaakt werden, kwam de burgemeester al snel naar buiten met het nieuws dat er reeds een nieuwe coalitie gevormd was. ‘Dat was niet echt een moeilijke bevalling. We hebben altijd gezegd dat we de beslissing van de bevolking wilden respecteren en dat we met de tweede grootste partij in zee zouden gaan. Dat is CD&V geworden. We hebben met hen afgesproken dat zij een collegezitje zullen betrekken en wij de rest.’

Het nieuwe schepencollege van Machelen wacht echter een spannende periode: zo wordt het masterplan TransforMaDie 2020 deze legislatuur gerealiseerd en zal de komst van het megashoppingproject Uplace ongetwijfeld nog heel wat stof doen oplaaien.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio