Burgemeester Eddy Vercammen buitenspel

Sint-Katelijne-Waver -

Huidig burgemeester Eddy Vercammen (CD&V) lijkt voorlopig zijn laatste ambtstermijn uit te zitten. Samen Anders en N-VA gaan voor de meerderheid.

In Sint-Katelijne-Waver is er momenteel een absolute CD&V/N-VA-meerderheid. Het was dan ook uitkijken of CD&V de burgemeesterssjerp van Eddy Vercammen zou kunnen behouden. Kristof Sels met zijn N-VA-ploeg probeerde dat te verhinderen. Ook de Samen Anders-partij met Tom Ongena was van plan haar huid duur te verkopen.

De grootste partij in Sint-Katelijne-Waver werd N-VA, weliswaar op de voet gevolgd door CD&V. Toch ging N-VA gesprekken aan met Samen Anders van lijsttrekker Tom Ongena en betrok daar in eerste instantie CD&V niet bij. ‘We betreuren dit’, zegt burgemeester Vercammen. ‘Maar goed, ook al gaat het om een klein verschil, N-VA is aan zet om een coalitie te vormen. We betreuren dat de N-VA niet met ons wil samenzitten.’ Samen Anders van Tom Ongena is verheugd dat het mag deelnemen aan het bestuur. ‘De kiezer heeft de kaarten geschud. Wij hebben 18 procent van de stemmen, dat betekent natuurlijk iets’, zegt hij. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Kristof Sels van N-VA burgemeester. Ook zijn nog niet alle bruggen verbrand.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio