Twee verdachten aangehouden na mislukte overval en schietpartij in Vorst

Vorst -

Na de mislukte overval en de daaropvolgende schietpartij aan de autokeuring in Vorst, vrijdagochtend, heeft de Brusselse onderzoeksrechter twee verdachten aangehouden. Het gaat om de 73-jarige Léon De Staercke, die op de uitkijk stond, en één van de drie overvallers. Een tweede overvaller kwam bij de schietpartij om het leven en een derde is nog te zwaargewond om ondervraagd te worden. Dat meldt het Brusselse parket.

De schietpartij vond vrijdagochtend rond 7 uur plaats toen drie mannen, Pascal F. (48), Eric B. (48) en een derde man van buitenlandse origine, de autokeuring in de Luitenant Lotinstraat in Vorst wilden overvallen. De federale politie had echter lucht gekregen van hun plannen en de speciale interventie-eenheden (CGSU) stonden klaar om het drietal in te rekenen. Het drietal reed echter op de agenten in, waarop die het vuur openden. Pascal F. kwam daarbij om, Eric B. raakte zwaargewond en de derde overvaller raakte lichtgewond.

Na de schietpartij konden de agenten van de CGSU een vierde man inrekenen, die even verderop op de uitkijk stond. Het bleek te gaan om de 73-jarige Léon De Staercke, bekend beroepscrimineel en broer van de al even beruchte Philippe De Staercke.

Vrijdagavond werden zowel Léon De Staercke als de derde overvaller aangehouden. Intussen heeft het Brusselse gerecht ook een onderzoek geopend naar de schietpartij en het optreden van de CGSU-leden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio