Onkelinx niet bang dat Vlamingen verkrampen

Onkelinx niet bang dat Vlamingen verkrampen

De familie van Laurette Onkelinx Foto: BELGA

BRUSSEL -

PS-vicepremier Laurette Onkelinx is naar eigen zeggen niet bang dat de Vlaamse partijen in de federale regering door de N-VA-overwinning zondag zullen verkrampen, ook niet bij de gesprekken over de begroting voor 2013. Dat zei ze voor aanvang van het partijbureau van de PS.

Onkelinx liet zich bij het binnenkomen ook ontvallen dat de federale regering nog anderhalf jaar heeft om ervoor te zorgen ‘dat de vloedgolf van N-VA weer zal wegstromen’.

‘We zullen hard moeten werken’, klonk het.

Wat betreft de begroting benadrukte Onkelinx dat er een compromis zal moeten gevonden worden tussen de verschillende partijen van de meerderheid. De gesprekken daarover schieten nog voor het einde van de week op gang.

Di Rupo reageerde gisteren al

Premier Elio Di Rupo reageerde gisteren al op de uitspraken van Bart De Wever. Die wil met de premier een stap naar het confederalisme voorbereiden. 'Dit zijn gemeenteraadsverkiezingen, geen federale. En iedereen mag verklaren wat hij wil', aldus de premier. 

Di Rupo weigerde om de gemeenteraadsverkiezingen als signaal voor de federale regering te zien. 'N-VA moet nu de gesprekken beginnen in de gemeentes die ze heeft binnengehaald. Een verband tussen de federale regering en de gemeenteraadsverkiezingen is er niet', aldus Di Rupo voor de camera's van de RTBF.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S