Burgemeester Gerda Mylle had nederlaag totaal niet verwacht

Gerda Mylle bekomt van onverwachte nederlaag

Gerda Mylle bekomt van onverwachte nederlaag

Gerda Mylle weet nog niet of ze naar de provincieraad kan. Foto: fmr

IZEGEM -

Dat Bert Maertens (31) de nieuwe burgemeester van Izegem wordt en er een coalitie gevormd wordt met SP.A-Groen, was zondagavond al duidelijk. Aftredend burgemeester Gerda Mylle (CD&V) is zeer ontgoocheld.

‘Ik had dit totaal niet verwacht’, zegt Gerda Mylle (CD&V). ‘Het is aangekomen als een mokerslag. Bij aanvang van onze campagne zag het er goed uit, we kregen veel lovende reacties, maar blijkbaar dachten we te snel dat we goed bezig waren. Onze vele inspanningen voor de stad werden niet vertaald in stemmen. Het is des te meer een bittere pil als je beseft dat de mensen in het stemhokje niet het beleid beoordelen, maar zich laten meeslepen door een nationale hype.’

Ondanks de nederlaag van haar partij haalde Gerda Mylle zeer veel voorkeurstemmen. Een magere troost, vindt ze, net als de goede resultaten voor de provincieraad. Of Mylle naar de provincie kan verhuizen, is nog niet duidelijk.

Oppositie

Ondertussen heeft de gloednieuwe coalitie N-VA-SP.A-Groen de mandaten verdeeld. N-VA levert naast burgemeester Bert Maertens ook drie schepenen, na drie jaar komt er een bij. Wie welke bevoegdheden krijgt is nog niet duidelijk.

Intussen feliciteerden zowel Vlaams Belang als CD&V de N-VA. ‘Maar we zullen met argusogen toekijken of ze hun beloftes nakomen’, belooft Stefaan Sintobin (Vlaams Belang). ‘We zullen de komende jaren stevig oppositie voeren.’

‘Ik dank de coalitiepartner SP.A-Groen voor de constructieve samenwerking de afgelopen jaren. Ik hoop nu met CD&V deel te kunnen uitmaken van een constructieve oppositie’, liet gemeenteraadsvoorzitter Peter Defreyne (CD&V) optekenen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio