Hart Julien Verstraeten bloedt na verlies SP.A

Hart Julien Verstraeten bloedt na verlies SP.A

SP.A-boegbeeld Julien Verstraeten: ‘In de politiek moet je stapje voor stapje hogerop klimmen.’ Foto: pdv

OUDENAARDE -

De SP.A moet in Oudenaarde een zwaar verlies incasseren. De partij is vier van haar zes zetels kwijt.

‘Ik heb zelfs niet geslapen’, zucht boegbeeld Julien Verstraeten, die in de aanloop van de verkiezingen plaats ruimde voor jong geweld.

SP.A speelde hoog spel, want Julien Verstraeten behaalde in 2006 liefst 2.859 voorkeurstemmen. Wat Julien Verstraeten voor de socialistische familie betekent, wordt nog meer in de verf gezet bij de vaststelling dat de 31 kandidaten nu samen slechts 2.145 stemmen halen.

‘De verjonging is veel te drastisch doorgevoerd’, legt Julien Verstraeten meteen de vinger op de wonde. ‘Na mijn beslissing om actief met de politiek te stoppen, bleef ik mij wel ten dienste van de partij stellen. Sommige kandidaten hebben mij raad gevraagd, anderen waar daarvoor te fier. Als ik in meer dan twintig jaar politiek iets geleerd heb, dan is het wel dat je stap voor stap hogerop moet. Maar jongeren denken de wijsheid in pacht te hebben en willen meteen met de lift naar boven om dan met een harde klap tegen het plafond te botsen. Ik hoop nu dat de tijd wordt genomen om even ernstig na te denken over de toekomst. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 begint vandaag en ik ben bereid om te sturen wanneer mij dat gevraagd zou worden. Ik vind ook dat het provinciale SP.A-bestuur een zware verantwoordelijkheid draagt want in zowat alle gemeenten in de Vlaamse Ardennen hebben we het heel moeilijk.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio