Zoon zet stap opzij voor moeder

Bever -

Yvo Reygaerts werd zondag met 194 stemmen verkozen op de lijst Open voor de mens. Toch zal hij niet zetelen in de gemeenteraad. ‘Ik doe een stap opzij voor mijn moeder, Marie-Elise Vanderkelen’, zegt Yvo.

‘Noodgedwongen, want familieleden mogen niet samen zetelen’ legt hij uit. ‘Uiteraard wist ik dat op voorhand en hebben mijn moeder en ik ook duidelijke afspraken gemaakt. Zes jaar geleden vormden we ook al de tweemanspartij Dichter bij de mens. Toch was het zondagavond even slikken toen ik geconfronteerd werd met de goede uitslagen. Mijn moeder heeft wel voorgesteld om haar plaats in te nemen, maar ik heb geweigerd. Zij heeft meer ervaring en afspraken zijn afspraken. Ik kijk trouwens al vooruit, naar over zes jaar. Deze uitslag opent immers perspectieven.’

De plaats van Yvo, die ook vrijwilliger is bij de brandweer sinds de opening van de voorpost in Tollembeek, wordt ingenomen door Sabine Vermassen. Helemaal nieuw is zij niet. Een paar jaar geleden zetelde ze al eens in de gemeenteraad voor de Open VLD.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio