Liesbeth Homans: 'Dit overtreft onze grootste dromen'

Liesbeth Homans: 'Dit overtreft onze grootste dromen'

Foto: Photo News

De Antwerpenaren moeten er niet aan twijfelen. De N-VA gaat voor het burgemeesterschap in Antwerpen en zal echt wel voor verandering zorgen in de stad.

Liesbeth Homans, de tweede N-VA'ster in Antwerpen na voorzitter De Wever, gaf vanmorgen op Radio 1 wat commentaar bij de verkiezingsuitslag.

Die is voor N-VA nog beter dan ze had gedroomd. Ook en vooral in Antwerpen.

Ze nam alle mogelijke twijfels weg. Ja, de N-VA gaan voor het burgemeesterschap en ja, Bart De Wever wil de volle zes jaar burgemeester blijven.

Over de coalitievorming zei ze niets. Bart De Wever gaat met alle partijen een eerste gesprek voeren. Ook met Patrick Janssens. Veel keuze heeft De Wever trouwens niet. Zonder de Stadslijst zou hij al een coalitie moeten vormen met Open VLD en Groen of PvdA+. De kans dat beide linkse partijen in zo'n coalitie stappen is erg klein.

De Wever heeft al gebeld met Janssens, maar dan om elkaar te bedanken voor de campagne. Homans: 'U hebt ook de taferelen gezien met Patrick Janssens. Zoiets kleeft op iedereen, dit wil je niet meemaken.' Al gaf Homans mee dat ze dit met de Volksunie wel meermaals heeft meegemaakt.

Ze kwam ook even toe op de verkiezingsspeech van voorzitter De Wever. 'Hij sprak als voorzitter van N-VA.' Dan is het logisch dat hij ook iets over de nationale politiek zei, vond zij.

 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S