WK korfbal U23: ook winst tegen Portugal

De bondscoach laat vandaag een paar spelers rusten die gisteren tegen Taipei tot het uiterste zijn gegaan. Dit laat zich een beetje voelen, het spel verloopt iets minder vlot. De Belgen nemen wel resoluut de leiding.

De 2-0 voorsprong na 4 minuten wordt niet meer uit handen gegeven. Portugal probeert aan te klampen maar komt nooit dichter dan op 1 doelpunt. Na een Belgische time-out loopt het wat vlotter en er wordt een maximale voorsprong van 10-5 bijeen gespeeld. De Portugezen kunnen daar wat afknabbelen maar bij de rust leiden de Belgen nog altijd met 14-11. Elke speler heeft al gescoord, niemand springt er boven uit.

De tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. België blijft aan de leiding maar kan de kloof niet echt verder uitdiepen. Halfweg de tweede helft is het 17-15 en komen er twee wissels bij de Belgen. Ook in het laatste kwartier wordt er niet echt meer doorgespeeld. Er volgen nog wat extra wissels en uiteindelijk winnen de U23 met 19-16.

Speelden en scoorden voor België :

Jari Hardies (4 ) – Dennis De Vogelaere (3) / Nick Janssens – Jolien Herthogs (2) – Katleen Verlaak (2) / Nikki Schilders
Jef Van Pelt (2) / Lars Mattheyses – Yannick Wauters (2)/ Yani Janssens - Karen Van Camp (2) – Liesbet Bollaerts (2)

Morgen is er de wedstrijd tegen Zuid Afrika.

De andere wedstrijden van vandaag
Nederland –Duitsland 31-16
Hong-Kong – India 29-21

 

 

 

Corrigeer