België in Bern tegen Zwitserland in Wereldgroep II Fed Cup

België in Bern tegen Zwitserland in Wereldgroep II Fed Cup

Foto: BELGA

Zwitserland heeft ervoor gekozen om in Bern het Belgische Fed Cup-team partij te geven in de eerste ronde van Wereldgroep II. Dat maakte de Internationale Tennisfederatie ITF bekend. De selectie van kapitein Ann Devries zal op 9 en 10 februari spelen in Sporthalle Wankdorf, indoor dus, op hardcourt.

Als België in Bern wint, dan wachten de play-offs voor promotie naar Wereldgroep I. Bij verlies worden Wickmayer, Flipkens en co. verwezen naar de play-offs voor het behoud in Wereldgroep II.

België verloor dit jaar twee keer in de Fed Cup. In februari was Servië in de eerste ronde van Wereldgroep I met 2-3 te sterk in Charleroi. Twee maanden later verloor België, met een heel jong team, in Tokio met 4-1 van Japan in de play-offs van Wereldgroep I en degradeerde daardoor naar Wereldgroep II.

Zwitserland begon het jaar met 1-4 verlies tegen Australië in ronde 1 van Wereldgroep II, maar verzekerde zich van behoud door in de barrages Wit-Rusland te kloppen met 4-1.

De hoogst gerangschikte Zwitserse speelster is Romina Oprandi op de 59ste plaats. Stefanie Voegele (WTA 123) en Amra Sadikovic (WTA 194) zijn de twee andere Zwitserse speelsters in de top-200.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.