Fränk Schleck heeft 'goed gevoel' na verhoor door Antidopingagentschap

Fränk Schleck heeft 'goed gevoel' na verhoor door Antidopingagentschap

Foto: BELGA

Fränk Schleck is maandag voor het Luxemburgse Antidopingagentschap ALAD verschenen. Het verhoor duurde bijna drie uur en na afloop had de renner naar eigen zeggen 'een goed gevoel'. Dat staat op de website van de Luxemburgse krant Wort. Ploegmaat Maxime Monfort getuigde ter verdediging van de Luxemburger.

De oudste van de broertjes Schleck testte tijdens de Tour positief op xipamide, ook het B-staal bleek positief. Eind augustus verscheen hij al voor de Luxemburgse tuchtcommissie tegen doping. De renner van RadioShack-Nissan-Trek ontkent met klem dat hij bewust doping nam.

'Ik moet het ALAD bedanken dat ze me de kans gaven om te getuigen. We hebben vorige week een uitgebreid dossier afgegeven en geven de bevoegde instanties nu de tijd om een oordeel te vellen. Ik ben heel tevreden en heb een goed gevoel', vertelde de 32-jarige Schleck.

'Het is wel moeilijk te zeggen wanneer er een uitspraak zal komen', aldus nog Schleck.
De Luxemburger had ploegmaat Maxime Monfort als getuige meegebracht. 'Ik ben hier om een vriend te helpen en de waarheid te vertellen', was het enige wat onze landgenoot kwijt wilde.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.