Maurice Webers walst over de concurrentie

Maurice Webers walst over de concurrentie

Maurice Webers stak er (letterlijk) met kop en schouders bovenuit. Foto: pbvm

Beringen -

Over wie het met wie doet was enige discussie, maar niet over de burgemeesterssjerp: enkel Maurice Webers (SP.A) kan er aanspraak op maken.

Met 4.289 naamstemmen verpletterde Webers de tegenstand. Concurrente Anne Cuypers (CD&V) moest het met veel minder stellen: 2.454. Het grote verschil tussen de twee tenoren was zelfs voor de meeste insiders een verrassing. Ook voor Webers zelf, die naar eigen zeggen de indruk had dat ‘hij uit een droom ontwaakte’. ‘Ik ben de gelukkigste mens ter wereld’, sprak hij op de verkiezingsavond. ‘Niet alleen omdat mijn partij voor het eerst de grootste is in Beringen, maar ook omwille mijn persoonlijke score.’ Vorige keer kwam Webers 93 stemmen te kort om burgemeester te worden: toen moest hij de eer laten aan de éminence grise , Marcel Mondelaers (CD&V).

Webers zei begrip te hebben voor wat N-VA, dat net als SP.A en CD&V tien zetels in de wacht speelde, nu doormaakt. ‘We hebben snel een bestuursakkoord afgesloten met CD&V. Vorige maal was dat pas met Kerstmis. De grote dossiers die op ons wachten als de ontwikkeling van de mijnsite en van Beringen-centrum, de scholencampus ... vragen immers dringend een verdere afhandeling en dat kan best met mensen die ervaring hebben in deze dossiers.’

De kersverse burgervader is vijftig, gehuwd en vader van vier kinderen. Politiek is zijn ding: zijn vader Rik was schepen van Sociale Zaken van ‘82 tot ‘88. Na zijn humaniora werkte Maurice in het labo van de mijn om nadien een opleiding marketing te volgen en uiteindelijk bij De Voorzorg te belanden. In ‘88 - op zijn 26ste - kwam hij in de politiek terecht en werd hij ei zo na verkozen. In 2000 lukte het dan wel en onder leiding van leermeester Pierre Aerts (SP.A) leerde hij het klappen van de politieke zweep kennen. In 2006 werd hij lijsttrekker en haalde hij maar liefst 3.868 voorkeurstemmen, goed voor een tweede plaats. Webers werd toen schepen van Welzijn en Jeugd. ‘Mijn sterke punten? Mijn realisme en het zoeken naar een consensus’, vindt Webers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio