Hugo Leroy blijft burgemeester van Gavere

Hugo Leroy blijft burgemeester van Gavere

Hugo Leroy. Foto: gpp

Gavere -

Burgemeester Hugo Leroy (Open VLD-VOG) blijft burgemeester. Zijn partij verliest 14,5 procent maar blijft de grootste met 9 zetels.

‘We hadden dit verwacht omdat 3 schepenen en een raadslid ons verlieten’, zegt Peter Declercq (Open VLD).

SP.A-Groen behoudt 2 van de 3 zetels. Hugo Vandewalle (Vlaams Belang) is zijn zitje kwijt. Schepenen Karel Hubau, Nadine De Stercke en Willy Benoot, allen van Gavere Durft/N-VA, zitten in de oppositie.

Open VLD-VOG kiest voor een stabiele meerderheid van 14 zetels op 23, met partners schepen Willy Van Hove (SP.A-Groen) en Dirk Martens (CD&V). ‘Wij haalden geen goede score, maar we willen na 36 jaar oppositie meewerken aan een positief verhaal’, zegt Martens.

GavereDurft/N-VA behaalde 7 zetels. Karel Hubau: ‘Ik stak als schepen mijn nek uit. Ik vraag me af wie nu de verantwoordelijkheid en de moeilijke dossiers op zich zal nemen.’

De Brug zit ook in de oppositie en behoudt 2 zitjes met Marleen De Paepe en huisarts Chris Boone. Verdwijnen uit de gemeenteraad: Carlo Vande Walle (CD&V), Mieke Peters, Willy Demoor en Oskar Bousard (DeBrug), Nathalie Vermassen, Maria De Vriese en Martin Dhaenens (Open Vld-VOG), Georges De Roo (SP.A-Groen) en Hugo Vandewalle (Vlaams Belang).

In de gemeenteraad maken 8 nieuwe gezichten hun opwachting: 3 van Open VLD-VOG (Tanja Eeckhout, Gilles Van Hende en Dieter De Mets), voor CD&V Jacques Dezutter, voor Gavere Durft/N-VA Ankie D'Hollander, Wim Malfroot, Luc Goemaere en Chris Boone voor De Brug.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio