Fietsendieven bedreigen slachtoffers met messen in Sint-Jans-Molenbeek

Sint-Jans-Molenbeek -

Twee mannen hebben in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek met messen uitgehaald naar de eigenares van een fiets en haar twee vriendinnen. Die verdedigden zich, maar de twee dieven gingen er vandoor met hun handtassen. Toen de politie het tweetal wou inrekenen, gaf één van hen een agent nog een kopstoot. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

De twee mannen, 29 en 34 jaar oud, probeerden afgelopen nacht rond 4.30 uur een fiets te stelen in de Schippersstraat in Sint-Jans-Molenbeek. De eigenares van de fiets en twee van haar vriendinnen probeerden dat te verhinderen, waarop de fietsendieven een mes bovenhaalden en begonnen te steken.

De drie vrouwen verdedigden zich daartegen met hun handtassen, maar toen gingen de twee fietsendieven er met de handtassen vandoor. Een getuige probeerde hen nog tegen te houden, maar zonder succes.

Een opgeroepen politiepatrouille kwam de dieven op het spoor en achtervolgde hen. De daders wilden eerst niet stoppen, maar de agenten slaagden er toch in het tweetal tegen te houden. Eén van de twee deelde nog een kopstoot uit aan één van de agenten, maar werd toch overmeesterd.

De politie kon de handtassen terugbezorgen aan de slachtoffers. Die waren gewond door de messteken, maar verkeerden niet in levensgevaar. De twee dieven werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. (kidr)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio