Eetcafé 't Spoor griezelt als nooit tevoren

Eetcafé 't Spoor  griezelt als nooit tevoren

Al vijftien jaar lang slaat de Halloweengekte toe in ’t Spoor. Foto: cte

Boekhoute -

Met attracties als House of Doom en Ghost Castle wordt het de meest griezelige en spectaculaire Halloween ooit in café ‘t Spoor in Boekhoute.

Eetcafé 't Spoor leerde het Meetjesland Halloween kennen. Vijftien jaar later is het nog steeds volle bak griezelen op 't Schare. ‘We zijn destijds begonnen met 30 man, op topdagen was er op onze griezelwandeling 1.232 man present’, zegt Chantal Gijselinck, die samen met haar man Philippe Van Eykeren elk jaar een maand lang de hel doet losbarsten in Boekhoute. ‘We hadden eerlijk gezegd nooit gedacht dat het zo'n proporties zou aannemen. In het begin was er zelfs ruzie met de pastoor omdat hij het niet kunnen vond dat we een doodskist buitenzetten.’

Inmiddels staan er een tiental kisten, grafzerken, mummies en ander Halloween-fraais, is ook het huis van de buurvrouw omgebouwd tot dodenakker en is 't Spoor van heinde en ver bekend om het Halloween-gebeuren.

Speciaal voor de vijftiende verjaardag hebben Chantal en Philippe wat ‘specialkes’ in petto. ‘Er is een House of Doom, een Ghost Castle en een Highway to Hell, een zelfgebouwd spookhuis, een spookkasteel zoals op de kermis en een rups volledig in de sfeer. Omdat het de 15de keer is zetten we ook geen limiet op het aantal deelnemers van de sneukeltocht: iedereen kan nog inschrijven.’

Andere blikvanger, naast de sneukeltocht op 3 november, is het Halloween Eetfestijn op 27 en 28 oktober. Een greep uit het vijfgangenmenu? Malse snede uit een heksenbochel met een paddenstoelensaus op een bed van distels of tarantuladarmpjes op een bedje van maagdensap.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio