Steeds meer mensen kiezen om thuis te feesten

Marianne is eerste officiële wedding planner in België

Marianne is eerste officiële wedding planner in België

Naast haar activiteiten als wedding planner baat Marianne Roosen nog een krantenwinkel uit. Foto: hns

SCHERPENHEUVEL -

Marianne Roosen is de eerste officiële wedding planner in België. Steeds meer mensen feesten thuis en de nood aan professionele begeleiding is groot.

‘Niet alleen café's en restaurants voelen momenteel de impact van de crisis bikkelhard. Ook om te feesten kiezen mensen ervoor om thuis te blijven.

‘Dat is echter minder evident dan het lijkt’, zegt Marianne Roosen. ‘Vaak hebben de mensen niet het nodige materiaal en missen ze de ervaring en de contacten om van zo'n feest een succes te maken.’

Externe feestorganisator

Marianne Roosen is de eerste gediplomeerde wedding planner in Vlaanderen. Samen met 15 andere collega's heeft ze een specifiek daarvoor ingerichte cursus bij Syntra met succes afgerond.

‘De trend om beroep te doen op een externe feestorganisator komt overwaaien uit Engeland en Schotland’, zegt Marianne Roosen.

‘Ook in Nederland zijn externe organisatoren heel populair. In Vlaanderen is die gewoonte nog niet echt ingeburgerd maar het groeit wel snel.’

De naam wedding planner is overigens een beetje misleidend. Roosen organiseert ook jubilea of specifieke themafeesten. ‘Momenteel ben ik bezig met een de voorbereiding van een aantal kerstfeesten’, zegt ze. Volgens Marianne Roosen kampen feestorganisatoren met een verkeerd imago. ‘De mensen denken dat we duur zijn’, zegt ze. ‘Maar als je kijkt naar de investering in tijd die zo'n organisatie vergt, dan ben je vaak beter af door je feest uit te besteden. Het komt vaak voor dat de opdrachtgever slechts een gedeelte van de organisatie uitbesteedt en de rest zelf doet.’ Roosen investeert permanent in de kwaliteit van haar dienstverlening en dat kost geld. Ze gaat vaak naar beurzen in het buitenland om ideeën op te doen maar ook om origineel materiaal te kopen.

Naast haar activiteiten als wedding planner baat Marianne Roosen nog een krantenwinkel uit. ‘Dat doe ik samen met mijn echtgenoot’, zegt ze. ‘Als ik er niet ben neemt hij het over.’ Ze werkt ook samen met haar dochter en haar zus. Ook de collega's vallen vaak in. ‘Wij zijn geen bikkelharde concurrenten van mekaar. We helpen mekaar uit de nood als het nodig is.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio