Pedofiliezaak vroegere voorzitter Chris Thierens zindert na

N-VA boos over insinuaties van ex-burgemeester

Paul Van de Casteele liet deze open brief verschijnen in De Kleine Wuiten. Foto: jvdv

Hamme -

N-VA wil stappen ondernemen tegen de Hamse ex-burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V). Die heeft volgens de partij in een open brief aan de Hammenaren duidelijk allusie gemaakt op de pedofiliezaak van gewezen N-VA-voorzitter Chris Thierens.

De brief van ereburgemeester Paul Van de Casteele (CD&V) werd vorige week gepubliceerd in het plaatselijk advertentieblad De Kleine Wuiten .

De gewezen burgervader met bijna twintig jaar dienst riep daarin de Hamse kiezers op om zich te scharen achter zijn opvolger en partijgenoot Herman Vijt.

Die boodschap is blijkbaar aangekomen, want de Moerzeekse onderwijzer verbaasde zondag vriend en tegenstander met zijn monsterscore van 2.955 naamstemmen.

De boodschap van Van de Casteele over de zuiverheid van zijn partijleden blijkt volgens N-VA onverantwoorde laster te bevatten.

‘In onze partij zijn onze kandidaten en bestuursleden clean. Wij hebben geen mensen in de gevangenis voor de verandering’, stelt Van de Casteele in zijn open brief. ‘Met deze bewoordingen heeft Van de Casteele onze partij duidelijk willen treffen’, stelt N-VA-lijsttrekker Jan De Graef, inmiddels verkozen voor de gemeenteraad.

‘Wij hebben onmiddellijk na de bekendmaking van de laakbare feiten in juni afstand genomen van onze gewezen voorzitter’, stelt De Graef.

‘De voorbije maanden bleven we geconfronteerd met deze zaak, ook al hebben we daar als partij totaal niets mee te maken. Dat een gewezen burgemeester net voor de verkiezingen onder het mom zijn opvolger alle succes toe te wensen toch ook dit item even wil aanhalen, tart alle verbeelding en fatsoen. We leggen deze duidelijke insinuaties niet naast ons neer en zullen verdere stappen ondernemen om zulke wansmakelijke publicaties te (laten) veroordelen.’

Chris Thierens (60) werd als N-VA-voorzitter in juni aangehouden omdat hij vijf jaar lang twee tienerjongens seksueel had misbruikt. Hij verkrachtte de kinderen en nam porno op met hen. De man bekende alles.

Amper een paar dagen nadat Thierens in heel Hamme partijfolders had gebust waarop hij breed lachend te zien was, werd hij thuis opgehaald door de politie. De politicus bleek al sinds 2007 een afschuwelijk geheim te bewaren.

Hij ontving bij hem thuis geregeld twee kinderen van kennissen, aan wie hij zich jarenlang vergreep. Toen deze misdaad bekend werd gemaakt, brak de Hamse N-VA-afdeling alle banden met de man.

‘Merk ook op dat Van de Casteele in 2006 als burgemeester de CD&V-N-VA-lijst aanvoerde, waarvan toen Chris Thierens lijstduwer was’, besluit De Graef.

Van de Casteele wuift de beschuldigingen weg.

‘Laat me duidelijk stellen dat deze open brief in eigen naam was en niet van de partij. Ik heb geschreven wat op mijn hart lag, zonder namen te noemen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio