Gedenksteen herinnert aan Wereldarmoededag

Gedenksteen herinnert aan Wereldarmoededag

De gedenksteen voor ‘Wereldarmoededag’ werd onthuld in aanwezigheid van veel leerlingen. Foto: kms

Vilvoorde -

 Verenigingen en scholen bundelden gisteren de krachten op de Wereldarmoededag. Vilvoorde onthulde een replica van de 'Gedenksteen van Trocadero' aan het Kanaalpark.

‘Een symbolische plaats vlakbij de brug waar daklozen vaak een schuilplaats vinden’, aldus Luc Hollebecq van (W)armkracht. ‘De gedenksteen zit vervat in een monument dat door leerlingen van het Technisch Onderwijs Vilvoorde is vervaardigd. De oorspronkelijke gedenksteen van Trocadero werd ingehuldigd op het Trocaderoplein in Parijs op 17 oktober 1987, door Jozef Wresinski, de grondlegger van de vierdewereldbeweging. Sindsdien zijn in 31 steden replica's ingehuldigd om eer te bewijzen aan slachtoffers van armoede.’

Aan het Kanaalpark volgde een plechtige onthulling met getuigenissen, toespraken en samenzang. Ter afsluiting werd het ‘Vierdewereldlied’ gezongen door leerlingen van bassisschool Heilig Hart. In Vilvoorde is het thema van wereldarmoededag 2012 ‘armoede verjaart niet’. Daarom bezochten leerlingen van Vilvoordse scholen gisteren ook rusthuizen. Op 20 oktober is er dan nog om 11 uur in de bibliotheek van Vilvoorde een voorleesuurtje voor kinderen met als thema ‘armoede’. Op 26 oktober trekken de vijfdejaars van het KA Vilvoorde naar rusthuizen om er met bewoners in gesprek te gaan over ‘armoede en crisis, vroeger en nu’.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio