Olivier Desmet opent opnieuw twee restaurants

Koning van de Markt met vijf horecazaken

© sbr

De Roeselaarse horecatycoon Olivier Desmet opent zaak nummer acht en negen. Hij neemt De Zalm over en start een restaurant in drukkerij Nonkel op de Grote Markt.

Arne Vansteenkiste

Met Vespaz, Huyze Desmet en The New Kingston baat Olivier Desmet (32) al drie horecazaken uit op en rond de Roeselaarse Grote Markt. Volgende week wordt De Zalm aan het lijstje toegevoegd en in maart 2013 wordt ook de oude drukkerij Nonkel heropend als Brasserie Noenkeltje.

Het lijstje in centrum Roeselare komt zo op vijf te staan, maar ook in Rumbeke nam Desmet eerder al restaurant Sterrebos over en startte hij ernaast met Vespa’z II. In Hooglede heet zijn etablissement Op den Berg en in Kortemark heeft hij ook Den Arend in portefeuille.

Vlaamse keuken

Olivier Desmet startte pas in 2006 met zijn eerste horecazaak, maar bouwde op amper zes jaar tijd een klein imperium uit. De Zalm gaat volgende week open onder de nieuwe naam Au Saumon. Het wordt een grillrestaurant. 

Brasserie Noenkeltje zal dan weer de ouderwetse Vlaamse keuken presenteren. ‘Elke zaak heeft zijn specifieke kenmerken, sfeer, ambiance en kaart’, zegt Desmet. Die aanpak is volgens hem essentieel als je meerdere zaken op een boogscheut van elkaar opent. ‘Een nieuwe zaak mag geen concurrent zijn voor de andere bestaande zaken. Als ik klanten uit mijn eigen zaken zou weglokken naar een nieuw restaurant, zou het niet lukken. Elke brasserie heeft zijn eigen publiek en klanten. Het gaat telkens om een heel eigen concept.’

Geen Desmet-zaak

De aankleding van de horecazaken is essentieel. ‘Je ziet aan het interieur niet dat het een Olivier Desmet-zaak is. Tenminste, dat zou niet mogen. Er is geen gemeenschappelijk herkenningspunt tussen de verschillende brasseries en restaurants. ‘Collega-restaurateurs hoeven volgens Desmet geen schrik te hebben dat hij op nog meer panden zal azen. ‘Negen is genoeg’, zegt hij. ‘Het is nu even welletjes. Ik moet ook het overzicht bewaren. Daarvoor doe ik een beroep op vaste personeelsleden in de verschillende zaken en ik heb ook administratieve hulp.’

Hij koos toch nog voor Au Saumon en Noenkeltje omdat ze een uitstekende ligging hebben en vooral omdat de opportuniteit er was.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio