Apotheker Maarten Mast meteen schepen

Apotheker Maarten Mast meteen schepen

Maarten Mast. Foto: jhp

Merchtem -

De uitvoerende mandaten in Merchtem zijn verdeeld onder de grootste stemmentrekkers van de Lijst van de Burgemeester.

‘We hebben de verkiezingen in Brussegem gewonnen’, zei burgemeester Eddie De Block (Open VLD) meteen toen de resultaten bekend waren. De Lijst van de Burgemeester behaalt veertien van de 25 zetels en daarmee kan Eddie De Block aan een derde termijn als burgemeester beginnen. Hij neemt naast de bevoegdheden die onder de burgemeester vallen zoals Algemene Zaken, Veiligheid en Politie, ook de bevoegdheden Feestelijkheden, Natuur en Personeelszaken onder zich.

Brussegem

Dat de Lijst van de Burgemeester goed werd onthaald in Brussegem, blijkt uit het aantal voorkeurstemmen van de Brussegemse apotheker Maarten Mast. Hij behaalde 895 voorkeurstemmen op de Lijst van de Burgemeester. Bij zijn eerste deelname aan een verkiezing wordt hij meteen schepen van Welzijn, Sociale Zaken, Jeugd, Senioren, Mindervaliden, Ontwikkelingssamenwerking en Speelpleinen.

Julie Asselman, dochter van staatssecretaris Maggie De Block, wordt de nieuwe OCMW-voorzitter, en volgt er haar vader Luc Asselman als voorzitter op. Zij zal ook in het schepencollege zetelen.

David De Valck blijft schepen van Financiën, Ruimtelijke Ordening en Kerkraden, maar neemt er Milieu en Peizegem als bevoegdheden bij.

Pol Van Den Eynde blijft als schepen bevoegd voor Openbare Werken en Mobiliteit. Ella De Neve zal als schepen de bevoegdheden Onderwijs, Toerisme, Marktzaken en Hamme op zich nemen. Steven Elpers krijgt Sport, Lokale Economie en Patrimonium.

Cultuur

Over de bevoegdheid Cultuur, die vandaag nog bij schepen De Valck zit, wordt nog onderhandeld. De bevoegdheid ‘Merchtem-centrum’ wordt door het hele college uitgeoefend. Gemeenteraadsvoorzitter Mario Vandevelde had met 875 stemmen net te weinig stemmen om in het schepencollege te zetelen. Hij zal zichzelf allicht opvolgen als gemeenteraadsvoorzitter.

Op 21 november worden binnen de Lijst van de Burgemeester de andere mandaten, onder meer voor het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), dat de vzw Sport en Recreatie en vzw Cultuur zal opslorpen, onderhandeld. Aan de oppositiekant is N-VA de grote winnaar, dat van één van vier zetels gaat. CD&V behoudt zes zetels en Groen kaapte ook één zetel weg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio