Allan Peiper gaat aan de slag bij BMC

Allan Peiper gaat aan de slag bij BMC

Foto: MVH

Allan Peiper gaat vanaf 1 november aan de slag bij BMC, de ploeg van wereldkampioen Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. De 52-jarige Australiër komt bij de Amerikaanse ploeg als 'performance director' aan het hoofd van een nieuwe afdeling. Die zal alles in verband met testen en trainingen gaan coördineren. Dat maakte algemeen manager Jim Ochowicz bekend.

Peiper maakte eerder bekend dat hij bezig is aan zijn laatste maand als sportdirecteur bij Garmin-Sharp. Bij BMC zal hij zich bezighouden met zaken die onder de noemer 'buiten competitie' vallen: Peiper zal toezien op het testen van materiaal, tests in windtunnels en op de baan, trainingsgegevens, hoogtestages en trainingskampen, parcoursverkenning en voeding. Daarbij staat hij in nauw overleg met sportief directeur John Lelangue.

Peiper, die zijn carrière als ploegleider begon bij Davitamon-Lotto, spreekt van een grote uitdaging. 'Wielerploegen zijn de laatste jaren enorm gegroeid, met bijna 30 renners, een uitgebreide staf en honderden wedstrijden op verschillende continenten. Met alle gegevens die ik via de testen en trainingen verzamel, zal ik feedback geven aan de renners en trainers om zo iedereen op hetzelfde niveau te krijgen. Dat zal voor mij in mijn eerste jaar de grote uitdaging zijn', aldus de Australiër.

Peiper is zelf ex-profrenner, een goede zaak volgens John Lelangue. 'Het is goed dat we iemand met ervaring hebben. Allan zal met zijn afdeling de link zijn tussen de sportdirecteurs, de renners en de laatste vernieuwingen. Zo kunnen de directeurs zich volledig op de renners, wedstrijdselectie en koersstrategie concentreren.'

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.