Wonen aan Dender en bij centrum

Redt U Zelven wordt loftsproject

Redt U Zelven wordt loftsproject

Het gerenoveerde complex zal er zo uitzien. Foto: pvdb

Aalst -

Redt U Zelven aan de Zeebergbrug wordt verbouwd tot 6 lofts en 1 penthouse. Het project wordt gerealiseerd door architect Willy Peynsaert. Hij verbouwde ook De Wolf-Cosijns. Zijn grootvader bouwde het oorsponkelijke gebouw.

De bouwheren van het project blijven liever wat op de achtergrond maar vorige week hebben ze een bouwvergunning aangevraagd voor het gebouw van Redt U Zelven aan de Zeebergbrug. Architect is Willy Peynsaert uit Erembodegem: ‘Dit project is heel mooi, we hebben het gebouw onderverdeeld in zes lofts die zo'n 150 vierkante meter groot zullen zijn. Zodra de bouwvergunning er is, start de verkoop’, zegt Willy Peynsaert. ‘We willen het industriële karakter behouden. Omdat de lofts aan de zijkant te weinig licht zouden krijgen voorzien we in een eigentijdse aanpassing van de rechterzijgevel. Daar komen allemaal ramen met een uitsprong zodat de bewoner richting Dender kan kijken. Is deze ligging ideaal? Het blijft een gebouw in de stad met alle voor- en nadelen.’

Het gebouw wordt met duurzame materialen verbouwd, dat kost wat meer geld maar de kopers zullen dat ook appreciëren. Op de eerste verdieping is in een ruimte voor kantoren of handel voorzien, op de gelijkvloerse verdieping komt er ruimte voor vijf voertuigen. Terwijl de gevel intact zal blijven worden in het gebouw nieuwe vloeren gelegd, ook de houten vloer moet eruit. In het midden van het gebouw is plaats voorzien voor een lift.

‘De poorttoegangen blijven behouden, de poorten worden vernieuwd. De stijl van dit gebouw zie je ook enkele panden verder, daar is een handel in gevestigd. Helemaal op het dak komt een penthouse van 196 vierkante meter en een terras van 66 vierkante meter. ‘Het hele dak moet voorzien worden op een extra constructie.’

De eigenaars hebben nu de bouwvergunning aangevraagd, als die er is kan het project vanaf januari worden uitgewerkt. Overigens wordt op termijn de hele omgeving opgewaardeerd zodat de locatie nog aantrekkelijker zal worden. Vóór het gebouw komt het nieuwe sas op de Dender. Het project heeft voor de architect nog een extraatje. ‘Bij de opzoekingen naar de orginele plannen kwam ik er op uit dat mijn grootvader Albert dit gebouw heeft opgetrokken, ik kan op zijn werk verder bouwen.’ Het gebouw was van een coöperatieve die granen en landbouwproducten verkocht.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio