Voor het eerst een Brugse Prinses Carnaval

Voor het eerst een Brugse Prinses Carnaval

Prinses Nathalie I (links) is een primeur in de Brugse carnavalsgeschiedenis.

Brugge -

In zaal de Nieuwe Blauwe Toren werd afgelopen weekend Nathalie Triomphe uit Brugge aangeduid als de nieuwe Prinses Carnaval voor Brugge.

Prinses Nathalie I is een unicum in de Brugse carnavalgeschiedenis: nooit eerder bestond er in Brugge een Prinses Carnaval.

Nathalie is afkomstig uit Luik en woont nu in Assebroek. Ze ziet de opdracht helemaal zitten. Ze moest zaterdagavond in de zaal de Nieuwe Blauwe Toren verschillende proeven afleggen, zoals met haar mond twintig druiven uit een bak met meel vissen. De nieuwe Prinses Carnaval heeft ook zelf enkele acts in elkaar gestoken.

Op zaterdag 3 november zal Prinses Nathalie officieel worden aangesteld in het Brugse Stadhuis, waar ze haar scepter en mantel zal ontvangen.

‘Wij hopen dat we op dat moment ook de nieuwe schepen van Cultuur mogen ontmoeten’, zegt Roland Moerkerke van de Brugse Karnaval Raad. ‘Zo krijgen we meteen de kans om de werking van het Brugse Carnaval grondig uit te leggen.’ Roland Moerkerke zal ook dienen als adjudant van de nieuwe Prinses Carnaval Nathalie I.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio