Nederlandse Sanne van Paassen wint WB-cross in Tabor

Het blijft feest in het Nederlandse kamp. Nadat bij de mannen juniores en beloften de Nederlanders met de hoogste eer gingen lopen, was nu bij de vrouwen elite Sanne van Paassen oppermachtig. Zij hield in een sprint met twee de Amerikaanse Katherine Compton achter zich. De Britse Helen Wyman werd afgescheiden derde voor Sanne Cant. Elllen Van Loy werd elfde.

Het was de Tsjechische Pavla Havlikova, onmiddellijk gevolgd door van Paassen en Cant, die het hele pak op sleeptouw nam. Voor van Paassen ging het allemaal te traag en zij versnelde stelselmatig. Wyman probeerde de kloof zo klein mogelijk te houden. Achter haar was Compton over Cant doorgestoten naar de vierde plaats. 

Op drie ronden van het einde vervoegde Compton leider van Paassen. Ook Helen Wyman naderde zienderogen maar zou de twee leidsters nooit meer vervoegen. In de daaropvolgende sprint was Sanne van Paassen net iets sneller dan Katherine Compton.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.