Lezers denken mee na over hoe nieuwe bib er moet uitzien

Bib vraagt creatieve ideeën aan cafégangers

Deze week zetten de bibliotheken in Vlaanderen zich in de kijker naar aanleiding van de Week van de Bibliotheek. Halle wil daarvan gebruikmaken om zoveel mogelijk meningen van lezers te horen en te verzamelen over de toekomst van de bib.

‘Binnenkort wordt de bib in Halle vernieuwd en er komt een nieuwbouw bij. We organiseren een grote ideeën-inzamelactie zodat ook de lezers inspraak krijgen’, zegt Els De Broyer, bibliothecaris in de bib van Halle.

‘In de Halse cafés kun je tot 29 oktober creatieve ideeën kwijt op een bierviltje. Wie deelneemt maakt kans op een waardebon van 100 euro voor restaurant De Korte Vest. Voor de gelegenheid openen we gedurende de hele Bibliotheekweek een gezellig bib-café, tijdens de openingsuren van de bib’, zegt De Broyer.

‘Klanten kunnen hun wensen ook kwijt via een diner in de bib’, klinkt het. ‘We voorzien de kandidaten van een recept geschreven door chef Mike van De Korte Vest, en van een boodschappentas met de ingrediënten. Tussen de kookpotten kunnen ze al rustig brainstormen. Ze krijgen een menukaart met open vragen, wat moet helpen bij het losweken van creatieve en inspirerende ideeën.’, aldus Els De Broyer.

Naar aanleiding van de Week van de Bibliotheek worden tweedehands boeken en cd’s verkocht, wordt een deel van de sprintercollectie te koop aangeboden en kun je gratis cd’s en dvd’s ontlenen. 

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio