Kameraad van ‘Bo’ werd in april in Amsterdam doodgeschoten

Doodgeschoten man vriend van topcrimineel

Doodgeschoten man vriend van topcrimineel

‘Bo’ wordt zelf genoemd in enkele moorddossiers.

Antwerpen -

De Amsterdammer die vorige week in ware maffiastijl werd geëxecuteerd aan het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen, wordt zelf ook genoemd in een aantal onderzoeken naar onderwereldmoorden in Nederland.

De hotelmoord in Antwerpen, waarbij de 34-jarige Amsterdamse Marokkaan Najim B. met vier kogels om het leven werd gebracht, is nu ook groot nieuws in de Nederlandse media.

Nadat via onze krant bekendraakte dat het slachtoffer de rechterhand was van de beruchte Nederlandse topcrimineel Gwenette Martha (40), hebben ook Nederlandse media zich op het moordverhaal gestort.

Slachtoffer Najib B., bijgenaamd Bo of Bobo, is geen onbekende voor de Nederlandse politie en het gerecht. ‘Bo komt uit een vrij beruchte Marokkaanse familie uit de Amsterdamse wijk De Pijp, waar heel veel zware jongens vandaan komen. Ook de Antiliaanse gangsterbaas Gwenette Martha komt uit die buurt. Gwenette Martha en Bo groeiden samen op. Het waren bloedbroeders. Gwenette Martha was nog heel jong toen zijn broer werd vermoord. Sinds de moord noemde hij Bo zijn nieuwe broertje’, zo vertellen insiders. ‘Gwenette is dan ook zwaar aangeslagen door de moord op Bo.’

Najib B. vertoefde de vaak in Antwerpen, waar hij contacten onderhield met het milieu van cocaïnesmokkelaars in de haven van Antwerpen. Maar ook in Amsterdam was ‘Bo’ geen onbekende. Volgens de Nederlandse media valt zijn naam in verschillende moorddossiers.

Zo werd in april 2012 de Marokkaanse crimineel Redouan Boutaka(31) doodgeschoten in The Shisha Lounge, waterpijpcafé in Amsterdam. Redouan Boutaka zou niet alleen een beruchte huurmoordenaar zijn geweest, maar ook een goede bekende van Bo. Het is zelfs niet uitgesloten dat Boutaka huurmoorden heeft gepleegd in opdracht van Bo en zijn criminele compagnons.

De naam van Najib B. wordt ook in verband gebracht met de onopgeloste moord op de 29-jarige Hassan Ait Kouhda, die op 16 september 2009 in Amsterdam werd doodgeschoten door twee onbekenden op een brommer. De moord op Hassan Ait Kouhda zorgde in Nederland voor heel wat beroering. Kouhda had weliswaar een strafblad, maar had gebroken met zijn criminele verleden. Op het moment dat hij werd doodgeschoten, stond hij op het punt om leraar te worden.

De daders van de hotelmoord zijn nog steeds voortvluchtig. Politie en gerecht houden rekening met alle mogelijk onderzoekspistes, maar er zijn sterke aanwijzingen dat de moord op Najib B.(34) verband houdt de diefstal van een grote partij cocaïne in Antwerpen.

De partij zou gestolen zijn door de Marokkaanse bende ‘The Turtles’ uit Borgerhout. De eigenaars van de cocaïne, een rivaliserende bende Antilianen voert sindsdien een ware klopjacht op de Antwerpse cocaïnedieven.

Najib B. zou hebben geprobeerd om te bemiddelen in het conflict, maar zou dat nu met zijn leven hebben bekocht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio