Prins Filip reageert op boek Deborsu

Prins Filip: ‘Jawoord Mathilde was mooiste dag uit mijn leven’

Prinses Mathilde en prins Filip Foto: Photo News

‘De dag dat Mathilde ‘ja’ zei op mijn vraag om te trouwen, was de gelukkigste dag van mijn leven.’ Zo reageerde prins Filip vandaag in een mededeling op de controverse rond het boek over het Belgische koningshuis ‘Koningskwesties’ van RTBF-journalist Frédéric Deborsu.

‘Sinds die dag (van het aanzoek, red.) heeft ons huwelijk ons vier kinderen geschonken, die we met liefde omringen, liefde die ze ons in overvloed teruggeven. Het is in alle sereniteit dat ik deze rechtzetting aanbreng’, vulde prins Filip aan.

Het boek ‘Koningskwesties’ werd vandaag op een persconferentie voorgesteld. In het boek staan veel details over het persoonlijke leven van de koninklijke familie. Een van de opvallendste passages gaat over de ‘zeer intense vriendschap’ tussen Filip en graaf Thomas de Marchant et d’Ansembourg.

Deborsu insinueert onder meer dat het huwelijk van de 52-jarige kroonprins en Mathilde gearrangeerd was en dat hun kinderen niet op de natuurlijke manier werden verwekt.

Doorslaggevende bewijzen legt Deborsu niet voor. 'Niemand kan iets bewijzen', verdedigde hij zich. 'De monarchie is iets apart.' Op de vraag waarom de lezer de inhoud van het boek dan moet geloven, antwoordde hij: 'Omdat het het werk is van een betrouwbare journalist.'

Afgelopen weekend heeft het paleis zich van het boek gedistantieerd .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees