Veldrijden Beloften - Toon Aerts uit Rijkevorsel zet seizoen sterk in

Toon Aerts: ‘Grote stap voorwaarts’

Toon Aerts: ‘Grote stap voorwaarts’

‘De concurrentie is zeer groot in ons land’, beseft Toon Aerts. Foto: mvh

RIJKEVORSEL -

Tweedejaarsbelofte Toon Aerts rijgt de mooie ereplaatsen tijdens dit prille veldritseizoen aan mekaar. Afgelopen weekend in Luxemburg had hij andermaal hoge ogen kunnen gooien, maar materiaalpech stak letterlijk een stok in de wielen.

Toon Aerts is de laatste weken steevast in de top tien terug te vinden. Niet enkel in de beloftencrossen speelt de Rijkevorselnaar een prominente rol, ook tussen de profs staat hij zijn mannetje. Getuige daarvan zijn achtste plaats in Ardooie, en indien hij afgelopen weekend in het Luxemburgse Contern gespaard bleef van pech had er ook daar iets moois ingezeten.

‘Het is moeilijk te zeggen tot wat ik in staat was in Luxemburg’, zegt Aerts. ‘Ik reed in derde positie, niet zo gek ver verwijderd van Jan Denuwelaere, toen mijn versnellingsapparaat in mijn wiel sloeg. Totaal ontredderd stond ik langs de kant. Ik dacht aanvankelijk om er de brui aan te geven, maar ik raapte mijn moed bij elkaar en begon aan een inhaalrace. Ik maakte in de tweede wedstrijdhelft nog vijftien plaatsen goed en eindigde op de dertiende stek, op een kleine halve minuut van de top tien.’

‘Doodzonde, ik had er mijn beste prestatie van het seizoen kunnen neerzetten. Maar pech hoort er nu eenmaal bij’, oordeelt de 19-jarige renner van Landbouwkrediet-KDL.

‘Ik kreeg er wel andermaal de bevestiging dat het met het vormpeil zeer goed gesteld is. Ook in eerdere wedstrijden deed ik het zeer goed. Met een achtste plaats in Ardooie als voorlopig hoogtepunt. Ik hield daar op een zeer zware omloop een heleboel gerenommeerde profs af.’

‘Ik voelde afgelopen zomer al dat ik heel wat vooruitgang had geboekt’, gaat Aerts verder. ‘Het harde trainingslabeur heeft zijn vruchten afgeworpen. Het wordt nu zaak om deze conditie aan te houden en wie weet zelfs nog enigszins te verbeteren. Ik kruiste immers al het Europees kampioenschap in Ipswich en de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode met rood aan.’

Een Wereldbekerselectie zat er bij de beloften nog niet in voor Toon Aerts. Maar ook dat is op korte termijn een doel voor de Kempenaar.

‘De concurrentie is zeer groot in ons land. Naar mijn gevoel werden de beste zes ook geselecteerd voor de Tsjechische crossen. Het wordt moeilijk om een plekje te versieren, maar ik ga er desalniettemin alles aan doen. Bij de junioren mocht ik al enkele keren proeven van de Wereldbeker, en dat smaakte alvast naar meer’, aldus nog de student lichamelijke opvoeding.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio