Beerschot ontslaat Elimane Coulibaly 'na slag aan Losada'

Beerschot ontslaat Elimane Coulibaly 'na slag aan Losada'

Foto: WAS

Beerschot AC heeft na een 'ernstig incident' na de wedstrijd tegen KRC Genk besloten om Elimane Coulibaly te ontslaan. De 32-jarige spits zou volgens Sport/Voetbalmagazine zijn aanvoerder Hernan Losada geslagen hebben na de verloren match van zaterdagavond tegen Genk. Coulibaly kwam afgelopen zomer over van AA Gent en scoorde tot nu drie doelpunten voor Beerschot.

'De club betreurt deze gang van zaken, maar zag zich genoodzaakt deze stappen te ondernemen gezien de ernst van het incident en omdat de club van mening is dat de speler de normen en waarden van Beerschot AC niet naar behoren respecteerde', staat te lezen op de website van Beerschot.

Al vlug circuleerde het verhaal dat de speler de wagen van trainer Adri Koster beschadigd zou hebben na een ruzie vorige zaterdag na de wedstrijd tegen Racing Genk, maar dat verhaal wordt door de club afgedaan als 'een indianenverhaal dat op Facebook de ronde doet'.

Incident op parking

Volgens Sport/Voetbalmagazine was er zaterdag een incident op de parking van Racing Genk na de 3-0-nederlaag van Beerschot. 'Het ging om een conflict tussen Coulibaly en middenvelder Hernán Losada. Coulibaly vond dat Losada, de rechtsachter van Genk te veel vrijheid gegund had bij aanvallen van de Limburgers' , schrijft Sport/voetbalmagazine.. Losada zegt dat Coulibaly hem bij de discussie geslagen heeft, Coulibaly ontkent dat.

Volgens Beerschot waren er al een tijdje problemen (zonder te verduidelijken wat die waren).  Daarbij is volgens de ploeg de ethische code overtreden door de speler en is hij daarom ontslagen. Voorzitter Van Noppen geeft zelfs toe dat het niet eens zeker is dat de ploeg de zaak zou winnen indien die voor een rechtbank wordt gebracht. Maar de ploeg zelf vindt het overtreden van de ethische code wél een gegronde reden om de speler te ontslaan.

Beerschot laat  weten geen verdere commentaar meer te geven en de zaak intern en in alle sereniteit af te handelen.

De Senegalese Belg was bezig aan zijn eerste seizoen op het Kiel. Van 2007 tot 2009 speelde hij bij Kortrijk, daarna trok hij naar AA Gent waar hij tot eind vorig seizoen speelde.

 

 


Corrigeer