Scholen werken rond water in project GoodPlanet

KTA mag nationaal posterproject lanceren

KTA mag nationaal posterproject lanceren

Talrijke sprekers op de voorstelling van het posterproject in KTA Brakel. Foto: edp

Nederbrakel -

Een nationaal posterproject rond water van GoodPlanet Belgium werd gisteren in KTA-Brakel voorgesteld in onder meer aanwezigheid van kunstfotograaf Yann-Arthus Bertrand, die de foto's voor het project leverde.

GoodPlanet Belgium en GoodPlanet.org kozen voor KTA Brakel De Rijdtmeersen als lanceringsplaats voor de nieuwe posteractie omdat onze school vorig schooljaar een twinningof duoproject startte met een Marokkaanse school in Fes’, schetst directeur Jethro De Schinckel van het KTA. ‘Het tweelingproject, een initiatief van de Vlaamse overheid, heeft tot doel de contacten te stimuleren tussen Marokkaanse en Vlaamse jongeren en op die manier ook het wederzijdse begrip en de wederzijdse betrokkenheid tussen beide gemeenschappen te vergroten. Na een verkennend bezoek aan de school in Fes werd besloten het thema water te kiezen als basis voor de communicatie tussen beide scholen. Milieuproblemen in het algemeen en de waterproblematiek in het bijzonder bleken de jongeren uit beide scholen nauw aan het hart te liggen. Beide scholen communiceren met elkaar onder meer via Facebook. In 2013 bezoeken de leerlingen van ons 6de jaar deze zusterschool in Fes.

Het posterproject groeide vanuit GoodPlanet Belgium. Dit is de Belgische afdeling van GoodPlanet.org, de stichting van internationaal vermaard fotokunstenaar Yann-Arthus Bertrand. Onder andere de artiest zelf, burgemeester Herman De Croo (Open VLD) en Jo Van Cauwenberge, directeur van Green vzw, waren aanwezig op de voorstelling. Yann-Arthus Bertrand lanceerde in 2003 het milieuproject en de videotentoonstelling 6 milliards d'Autres, een getuigenis van mensen uit de hele wereld over levensgebonden thema's zoals liefde, haat, dood, leven. In 2005 riep hij GoodPlanet.org in het leven, een stichting die zich tot doel stelt het milieu te beschermen en door middel van acties allerhande de klimaatsveranderingen een halt toe te roepen. In België werkt GoodPlanet.org onder de noemer GoodPlanet Belgium samen met de Koning Boudewijnstichting en Green vzw. Green vzw begeleidt sinds 1997 projecten en vormingen over water, energie, mobiliteit. onder meer voor scholen. Jaarlijks stuurt GoodPlanet Belgium naar 8.500 Belgische scholen een set van 20 posters rond een milieugerelateerd thema. Naar aanleiding van het driejaarlijkse Wereld Water Forum in maart in het Franse Marseille werd voor het nieuwe werkjaar water gekozen als thema voor de posteractie die nu gelanceerd wordt’, besluit directeur Jethro De Schinckel.

Bekijk ook de fotospecial op onze blog: www.nieuwsblad.be/brakel

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio