‘Eerste echte moslims in Belgische politiek’

ANDERLECHT / SINT-JANS-MOLENBEEK -

In Brussel vond een persconferentie plaats van de lijst Islam. Die politieke partij haalde bij de afgelopen verkiezingen bijna 4500 stemmen en twee verkozenen, in Molenbeek en Anderlecht. Ze stellen zichzelf voor als ‘compromisfiguren’, zo meldt Radio 1.

Lijst Islam kwam op 14 oktober op in drie Brusselse gemeenten en kon een zetel veroveren in Anderlecht en Molenbeek. Ze zeggen trouwens verheugd te zijn met het vertrek van Philippe Moureaux (PS) uit Molenbeek en met de nieuwe, vrouwelijke burgemeester.

Tijdens de persconferentie benadrukte Redouane Ahrough, die verkozen werd in Anderlecht, politiek te willen voeren vanuit wederzijds respect. Het stoort hem dat moslims vaak als tweederangsburgers worden gezien en hij bestempelt de gemeente Anderlecht als een racistische gemeente tegenover moslims. 'Kijk maar naar het onthaalbeleid van de gemeente en de manier waarop de politie of het OCMW dikwijls optreedt', voegt Ahrough toe.

In Sint-Jans-Molenbeek is Lhoucine Aït Jeddig verkozen. Eén van zijn standpunten is dat een kind moet opgroeien in een gezin met één vader en één moeder, klinkt het.

De verkozenen omschrijven zichzelf als compromisfiguren die de wet respecteren, maar ze beschouwen zich ook als ‘de eerste echte moslimes in de Belgische politiek’. Volgens hen zijn moslims in andere partijen hypocriet, omdat zij niet de Koran, maar de partijtop gehoorzamen. Als ze moties indienen op de gemeenteraad, zullen de maskers van die andere moslims wel afvallen, klonk het nog.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S