Rolf Aldag wordt voltijds manager bij Omega Pharma-Quick.Step

Rolf Aldag wordt voltijds manager bij Omega Pharma-Quick.Step

Rolf Aldag Foto: Belga

BRUSSEL -

Rolf Aldag wordt vanaf volgend seizoen manager sport en ontwikkeling bij Omega Pharma-Quick.Step. De ex-profrenner zal samen met de technische partners instaan voor onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast zal de Duitser ook samen met de technische staf meehelpen aan het synchroniseren van de trainingsprogramma’s voor de renners en het wedstrijdschema van de ploeg.

Aldag was dit seizoen al technisch adviseur/manager ontwikkeling bij de ploeg van Patrick Lefevere. ‘Ik ben heel blij met deze kans, waardoor ik me opnieuw honderd procent op het wielrennen kan richten’, reageert Aldag. ‘Als sportief manager zal ik verantwoordelijk zijn voor de coördinatie tussen renners en staf. (...). Als manager ontwikkeling zal ik dan weer werken aan de relatie met onze technische partners, in de eerste plaats Specialized.’

‘Dat Rolf voltijds in dienst treedt, is belangrijk voor de ontwikkeling van ons project’, aldus teammanager Lefevere. ‘Zijn kennis en ervaring zullen essentieel zijn bij zowel het technische als het organisatorische aspect.’

De 44-jarige Aldag was tot eind 2011 teammanager bij HTC-Highroad, maar die ploeg hield er eind vorig jaar mee op. Bij HTC werkte hij al met Mark Cavendish, de Britse spurtbom die volgend jaar ploegmaat wordt van Tom Boonen. In het profpeloton koerste de Duitser van 1993 tot 2005 in het truitje van Telekom. Zijn belangrijkste zeges zijn een rit in de Ronde van Zwitserland en het Duits wegkampioenschap in 2000.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.