Turkse fraudeursbende pronkt met luxe

Turkse fraudeursbende pronkt met luxe

Gekocht op de kap van uitgebuite illegalen: acht luxewagens van de bende. Foto: bfs

TEMSE -

De gerechtelijke politie van Dendermonde heeft een Turkse bende opgerold. De fraudeurs verdienden miljoenen euro’s op de rug van meer dan honderd illegale Bulgaarse arbeiders en maakten grote sier met luxeauto’s.

De fraudeurs lieten de Bulgaren als schijnzelfstandigen werken in slachthuizen in heel Vlaanderen. Daardoor werd een enorme geldsom aan sociale bijdragen ontdoken. De Turken betaalden de illegalen amper een paar euro per uur maar stuurden torenhoge facturen aan de zaakvoerders van de slachthuizen.

De winst die ze met hun mensenhandel maakten, pompten ze in vennootschappen in Hamme, Gent, Brussel en Temse. Daarna haalden ze het geld cash af en smokkelden het in schijven naar Turkije. Van daaruit werd het ‘legaal’ geïnvesteerd in onroerend goed in België.

Het parket nam al acht luxewagens, 19.000 euro cash en een pistool met munitie in beslag. De komende dagen volgen nog inbeslagnames. Er werd ook voor honderdduizenden euro bedragen geblokkeerd op buitenlandse bankrekeningen.

Onderzoeksrechter De Bruecker liet zeven mensen aanhouden, allen van Turkse origine. Een van hen is de zaakvoerder van een groot horecacomplex in het Oost-Vlaamse Tielrode, bij Temse. Dat gebouw komt nu ook in het vizier.

Corrigeer

MEER NIEUWS