Fotograaf Yann Deschepper gelauwerd

Fotograaf Yann Deschepper gelauwerd

De fotograaf met op de achtergrond de winnende foto.

DILBEEK/LENNIK -

Yann Deschepper, een 29-jarige fotograaf uit Dilbeek die nu in Lennik woont, won de tweede publieksprijs van de wedstrijd van de Belgische tak van Color Art Photo (CAP).

Dat is een internationale vereniging van portretfotografen in hoofdberoep. De vereniging wil de portretfotografie op een zeer hoog niveau tillen.

Tijdens het jaarlijks congres werd een fotowedstrijd georganiseerd. Yann Deschepper waagde zijn kans met een foto van een oldtimer met een knappe dame erbij. Daarmee won hij de tweede prijs van het publiek.

‘Maar dat publiek zijn wel collega-fotografen waardoor de prijs erg gewaardeerd wordt’, zegt Yann.

‘Het is heel mooi dat mijn collega’s op mij gestemd hebben en me zo de tweede plaats hebben bezorgd. In België is CAP een vereniging waarin we constant streven naar betere technieken en creativiteit, maar het is ook een hechte vriendenkring’, zegt Deschepper.

Vintage-sfeer

Het thema van de fotowedstrijd op het congres was dit jaar ‘vintage’. ‘De foto heb ik speciaal gemaakt voor de tentoonstelling’, zegt Yann. ‘De oldtimer heb ik op de oprit van mijn ouderlijk huis in Dilbeek gezet en het model is mijn vriendin. Door wat kleur uit de foto te halen en wat speciale belichting kreeg de foto echt een ‘vintage’ effect mee.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio