De Kaft sluit en gaat weer open

De Kaft sluit en gaat weer open

Patrick De Groef: ‘Ik ben wel 61 maar wil nog enkele jaren voortdoen.’ Foto: fvv

Gent -

De Kaft, de vermaarde ramsjzaak voor boeken, cd’s, dvd’s, lp’s en posters, sluit vandaag de deuren van het vertrouwde pand aan de Kortrijksepoortstraat. De Kaft stopt niet, maar krimpt aanzienlijk in en verhuist naar een veel kleiner huis aan de overkant, dat de deuren opent op 2 november.

Patrick De Groef loopt er al enige weken wat mistroostig bij. De muziek- en boekenliefhebber begon in 1972 bescheiden aan de Verlorenkost en zag zijn zaak opbloeien. Veel boeken waren afkomstig uit stocks en uitgeversrestanten. Hij kon eerst verhuizen naar een groter pand op de hoek van de Sint-Kwintensberg en de Kortrijksepoortstraat. Vijftien jaar geleden zette hij de kroon op zijn werk. Toen betrok hij een groot pand aan de Kortrijksepoortstraat met een oppervlakte van 300 m2 en een aanlokkelijk uitstalraam. Hij trok medewerkers aan en beleefde goede jaren.

Maar ook hij kreeg klappen door de opkomst van internet en de neergang van de cd-verkoop. Noodgedwongen sluit hij nu die winkel. Zijn nieuwe zaak zal veel kleiner zijn.

Internet

In mei vorig jaar begon hij een internetshop waarop hij ongeveer 10.000 boeken aanbiedt. ‘Dat trekt aan. Ik heb ’s morgens en ’s avonds mijn handen vol met pakjes maken. Ik heb gelukkig een magazijn voor mijn stock, want in de nieuwe winkel kan ik onmogelijk alles plaatsen. Mijn zaak bestaat 40 jaar, ik ben 61 en ik wil nog enige jaren voortdoen, uit liefde voor het vak en voor mijn trouwe klanten.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio