Standard-fans bedreigen voorzitter Duchâtelet

Een deel van de harde kern van de Standard-fans heeft zich na de gewonnen match tegen Cercle (2-1) verzameld bij de ingang van de eretribune van Sclessin. Ze eisetn het ontslag van voorzitter Roland Duchâtelet en technisch directeur Jean-François de Sart. Er sneuvelde een glazen draaideur, maar uiteindelijk dropen de fans na een uurtje af.

De tribunes van Sclessin waren pijnlijk leeg bij de aftrap van Standard - Cercle Brugge. De fans van de Rouches protesteerden hiermee tegen het beleid van voorzitter Roland Duchâtelet en technisch directeur Jean-François de Sart.

 Standard stond na 11 speeldagen pas 12de in het klassement met 13 punten en afgelopen week werd de Nederlandse coach Ron Jans ontslagen. De harde kern Standard-supporters had vooraf een stakingsactie aangekondigd voor de thuiswedstrijd tegen Cercle. 

De Ultra’s Inferno, de groep die verantwoordelijk wordt gehouden voor de vuurpijlen tijdens de clash met Anderlecht, en de Hell Side, de ‘oude’ harde kern van Standard, zorgden ervoor dat tribune 3 achter de goal aanvankelijk leeg bleef. Wel waren er spandoeken tegen Duchâtelet en De Sart te zien. De Luikse fans die er wel waren moedigden zelfs tegenstander Cercle aan in plaats van hun eigen elftal. 

Na 10 minuten kwam de harde kern van de Luikse fans dan toch het stadion binnen. Gekleed in het zwart ontrolden de fans vijandige spandoeken en scandeerden ze 'anti-Duchâtelet'. Elke actie van Cercle werd op applaus onthaald, de twee goals van het eigen team werden nauwelijks gevierd.

Standard won de match met 2-1, maar lang voor er afgefloten werd trokken héél wat Luikse fans naar de ingang van de eretribune om het ontslag van het bestuur te eisen. Ze troepten samen aan de toegangspoort en lieten enkele voetzoekers ontploffen. Enkele heethoofden gingen ook met elkaar in de clinch. Na een uurtje waren de gemoederen bedaard en verlieten de amokmakers het stadion.
 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.