Cercle Brugge zet Bob Peeters op straat na 4 op 36

Cercle Brugge zet Bob Peeters op straat na 4 op 36

Foto: BELGA

BRUGGE -

Rode lantaarn Cercle Brugge heeft zaterdag, daags na de met 2-1 verloren competitiewedstrijd tegen Standard Luik, de samenwerking met coach Bob Peeters beëindigd “wegens de zwaar tegenvallende resultaten”. Assistent-coach Lorenzo Staelens neemt in afwachting van een nieuwe hoofdtrainer zijn taken over. Dat meldde Cercle Brugge zaterdag.

‘Het bestuur van Cercle Brugge heeft, met pijn in het hart, besloten de samenwerking met trainer Bob Peeters stop te zetten. De zwaar tegenvallende resultaten nopen Cercle Brugge tot deze beslissing’, klonk het in een persmededeling. ‘We wensen Bob, oprecht en nadrukkelijk, te danken voor de prachtige prestaties die hij de voorbije twee jaar met Cercle Brugge neerzette. Hij deed onze Vereniging verder bloeien en zorgde voor mooi voetbal en unieke momenten. Maar vandaag lijkt zijn recept niet meer te lukken en moeten we afscheid nemen. Cercle Brugge wenst Bob een schitterend vervolg van zijn trainersloopbaan toe.’

Peeters was sinds mei 2010 aan de slag bij de Vereniging, waar hij destijds Glen De Boeck opvolgde als hoofdtrainer. In zijn eerste twee seizoenen loodste hij Cercle met knap voetbal naar respectievelijk een negende en zevende plaats in de Pro League, maar dit jaar bleek de magie, mede door het vertrek van enkele sterkhouders in het tussenseizoen, uitgewerkt. Na 12 speeldagen zijn de Bruggelingen met amper vier punten troosteloos laatste.

Bob Peeters is de derde coach die dit seizoen aan de deur gezet wordt in eerste klasse. Eerder deze week moesten Ron Jans (bij Standard) en Trond Sollied (bij AA Gent) opkrassen wegens tegenvallende resultaten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.