Uitbaters net ingecheckt voor vliegvakantie

Brokkenpiloot ramt gevel van krantenwinkel

Wim en Nadine zien het werk van drie jaar in één klap weggevaagd. Foto: bdv

Menen -

Zaterdagochtend is een wagen ingereden op de gevel van krantenwinkel Creatief in de Moorselestraat in Menen. De winkel is vernield en de woning moest gestut worden.

Om 6 uur zaterdagmorgen reed de 22-jarige Gilles C. uit Menen met zijn wagen uit de Bruggestraat de Moorselestraat in, in de richting van de N32. Ter hoogte van krantenwinkel Creatief verloor hij de controle over zijn stuur en ramde de gevel van de krantenwinkel. Hierdoor werd de wagen terug de straat op gekatapulteerd.

‘Op het moment van het ongeval haalde een persoon een blikje frisdrank uit de automaat voor de krantenwinkel. Hij moest lopen voor zijn leven’, vertelt uitbater Wim Blondeel..

De impact van de botsing was enorm. De inboedel van de krantenwinkel is volledig vernield en het gebouw moest gestut worden. De neus van de wagen was helemaal ingedeukt en de bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Zaventem

Op het moment van het ongeval stonden krantenboer Wim Blondeel en zijn vrouw Nadine Huyghe op de luchthaven van Zaventem te wachten op hun vliegtuig naar Turkije. ‘Mijn vader heeft daar een appartement en we gingen hem terug naar België vergezellen’, vertelt Blondeel. ‘We hadden net ingecheckt en onze koffers stonden al op de bagageband. Het was onze buurman die ons opbelde met het nieuws.’

Via de douane hebben ze nog net hun bagage kunnen recupereren en ze zijn in een taxi gesprongen. ‘De taxirit naar Menen koste ons 300 euro en onze tickets van 350 euro het stuk zijn we ook kwijt.’

Op het moment van het ongeval lagen de tienerzonen van het koppel te slapen boven de winkel. ‘Ze waren meteen wakker’, zegt Blondeel. ‘Eigenlijk hebben we geluk gehad dat we op het moment van het ongeval in Zaventem waren. Normaal zijn we om zes uur beiden in de winkel de rekken aan het vullen. Was dit een week eerder of later gebeurd, dan waren we waarschijnlijk dood geweest.’

Drukste periode

De binnenmuren en het plafond zijn door de crash verschoven. In de winkel is bijna alles kapot. ‘Het zal maanden duren vooraleer we onze winkel weer kunnen openhouden en dat net voor de drukste periode van het jaar’, zegt Blondeel met spijt in het hart.

‘We zijn de hele ochtend bezig geweest om papieren in orde te brengen, maar nu komt pas het besef’, vertelt Nadine Huyghe. ‘Drie jaar werk is in één klap weggeveegd.’

Het koppel is gisteren met een dag vertraging alsnog naar Turkije vertrokken. ‘We mogen toch niets aanraken tot de verzekering is langsgekomen’, zegt Blondeel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio