Rob Peeters na diskwalificatie: ‘Ik heb geen fout gemaakt’

Rob Peeters na diskwalificatie: ‘Ik heb geen fout gemaakt’

Foto: BELGA

Rob Peeters reed in Plzen als derde over de streep, maar toen al was duidelijk dat hij niet in de uitslag zou worden opgenomen. Volgens de jury was hij in het begin van de wedstrijd een wisselzone doorgereden zonder van fiets te wisselen of voet aan de grond te zetten.

‘Ik heb geen fout gemaakt,’ weerlegde Peeters. ‘Ik reed binnen en dacht dat mijn mecaniciens in het begin van de zone stonden. Daar stopte ik dan ook, maar toen ik de mannen niet zag, ben ik weer op de fiets gesprongen. Ze bleken plots helemaal achteraan te staan. Daar heb ik inderdaad niet meer van fiets gewisseld, maar de zogenaamde ‘stop and go’ die vereist is om reglementair te blijven, had ik al aan het begin van de zone gemaakt.’

Later meldde zijn ploeg Telenet-Fidea via Twitter echter dat de tv-beelden de diskwalificatie bevestigen: Peeters zette slechts 1 voet op de grond en geen 2.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.