Vijf op vijf voor Kendric Van Grembergen

LOCHRISTI -

Kendric Van Grembergen blijft het zegepad bewandelen. In Lochristi liet hij zijn vijfde opeenvolgende zege optekenen en de vraag rijst dan ook of hij nog wel kan bedreigd worden voor de eindzege van de Vlaamse Cyclocrosscup.

Op een snelle omloop, gekenmerkt met vele korte bochten, namen acht renners in het begin van de wedstrijd de leiding in handen. Maar toen er wat meer snelheid werd ontwikkeld, bleven na een kwartwedstrijd voorin alleen Steven De Decker en Toon Devenyns over. Beiden kleurden vier ronden lang de voorwacht waarna Kendric Van Grembergen zijn tegenreactie zag beloond en bij beide leiders kon aansluiten. Kendric Van Grembergen voelde zich sterk genoeg en schudde in de finale aan de boom. Met succes, want hij kon vrij snel een kleine afscheiding bewerken en dat volstond voor een nieuwe triomf. Steven De Decker slaagde erin om zijn tweede plaats veilig te stellen. Toon Devenyns moest in de finale de rol lossen en zakte nog weg naar de zesde stek. Ritchie Denolf werd derde voor Robby Cobbaert en Pedro Baelen.

Bij de juniores waren de West-Vlamingen aan het feest. Stef Claeys won het pleit en voerde een West-Vlaams podium aan. Bij de nieuwelingen reed Miqéle Brulez van start tot finish aan de leiding en won dan ook verdiend.

Corrigeer