Club Brugge ontkent ontslag Leekens

Club Brugge ontkent ontslag Leekens

Foto: Photo News

In het Jan Breydelstadion hangt na het verlies op eigen veld tegen Lokeren een crisissfeer. Met 2 op 12 in de laatste vier competitieduels en slinkende kansen op een Europese winter neemt de druk op trainer Georges Leekens toe. Op Twitter ontkende Kirsten Willem, de conversation manager van Club Brugge, de geruchten over een mogelijk ontslag van Leekens.

Na de Europese nederlaag tegen Newcastle donderdag eiste Club-voorzitter Bart Verhaeghe een driepunter van zijn ploeg tegen Lokeren. Die heeft hij niet gekregen dus namen na Club Brugge - Lokeren de geruchten toe over een mogelijk ontslag van Georges Leekens.

Ook het thuispubliek van Blauw-zwart liet tijdens Club Brugge - Lokeren haar ongenoegen blijken. En niet voor de eerste keer de laatste weken.

‘Druk neemt toe’

Na de wedstrijd tegen Lokeren ontkende Vadis Odjidja niet dat de druk toeneemt op Club Brugge ‘Ontkennen dat de druk toenoemt is onmogelijk. We merken ook dat de supporters ons op de korrel nemen vanaf dat er iets mis gaat. Dat zorgt natuurlijk niet voor extra zelfvertrouwen in de groep,’ klonk het bij de middenvelder. Of er ook extra druk op trainer Leekens rust? ‘Heel de groep staat onder druk en de trainer maakt deel uit van die groep,’ klonk het duidelijk bij Vadis Odjidja.

Georges Leekens zelf reageerde op zijn typisch laconieke manier op de nieuwe nederlaag. ‘Je weet dat je dit soort periodes enkel door komt door hard te vechten. Dat doen we ook en de voorzitter beseft heus wel dat we aan een topteam aan het bouwen zijn.’

Die voorzitter, Bart Verhaeghe, wenste niet te reageren na de wedstrijd. Wel deed de Conversation Manager van Club Brugge, Kirsten Willem, op Twitter zijn uiterste best om tegen al wie wat anders beweerde te ontkennen dat er een ontslag van Leekens zit aan te komen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.