Celebs

National Geographic verklaart prins Friso ten onrechte dood

De Nederlandse tv-zender National Geographic meldde zondagmorgen dat de Nederlandse prins Friso overleden was. Volgens de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst is er echter niets veranderd aan de gezondheidstoestand van de prins.

De Nederlandse televisiezender National Geographic Channel ging vanmorgen omstreeks half negen even op zwart. Nadien verscheen de volgende tekst in beeld: "National Geographic Channel betuigt zijn medeleven met de koninklijke familie en de Nederlandse bevolking met het overlijden van zijne hoogheid Prins Friso."

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst kon het overlijden van Friso echter niet bevestigen aan de Nederlandse openbare omroep NOS: "Zoals eerder gemeld zullen wij bij significante veranderingen in de gezondheidstoestand van de Prins mededelingen doen."

National Geographich betreurde het incident. "Er wordt met man en macht gewerkt om uit te zoeken wat er precies gebeurd is", aldus de woordvoerder. Volgens de zegsman was sprake van een technische fout.

Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op. Artsen van het ziekenhuis in Innsbruck lieten destijds weten dat de prins mogelijk nooit meer bij bewustzijn komt.

Na het verblijf in Innsbruck werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Londen voor verdere behandeling en verzorging

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees